اندونزی مدتی است که به دنبال بازسازی ناوگان هوایی قدیمی خود است که در حال حاضر شامل هواپیماهای اف-۱۶ ساخت ایالات متحده و سوخو-۲۷ و سوخو-۳۰ روسی است.
جاکاراتا (پایتخت اندونزی) تاکنون شش فروند جت ساخت شرکت هوانوردی فرانسوی داسو را خریداری کرده و شرکت فرانسوی هنوز باید ۳۶ فروند باقی مانده را تحویل دهد.
به گزارش روز دوشنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری رویترز، پارابوو سابیانتو وزیر دفاع اندونزی این اظهارات را پس از دیدار با لوید آستین همتای آمریکایی خود در جاکارتا، پایتخت این کشور، اعلام کرد.
به نوشته پایگاه خبری پولیتیکو، سفارش جدید نظامی اندونزی پیروزی نسبی برای فرانسه در منطقه هند- اقیانوس آرام قلمداد می شود. چنن موفقیتی چند ماه بعد از رسوایی پیمان اکوس در سپتامبر ۲۰۲۱ بدست آمده که استرالیا به طور ناگهانی توافق خرید زیردریایی از فرانسه را با هدف ائتلاف با آمریکا و انگلیس متوقف کرد.
وزیر دفاع اندونزی خاطرنشان کرد وزارت امور خارجه آمریکا در فوریه (اردیبهشت-خرداد) سال جاری از تصویب بسته ۱۳.۹ میلیارد دلاری فروش جنگنده های پیشرفته به اندونزی خبر داد.
پرابوو که ژنرال سابق نیروهای ویژه اندونزی نیز به شمار می آید، با اشاره به تنش بین قدرت های بزرگ در منطقه هند و پاسیفیک گفت: جاکارتا به سیاست عدم تعهد خود متعهد است و برای تداوم روابط خوب با چین و آمریکا تلاش می کند.
در پیمان آکوس انگلیس و آمریکا متعهد شدند که نیروی دریایی استرالیا را به فناوری زیردریایی های هسته ای مجهز کنند. استرالیا با پیوستن به همکاری نظامی با آمریکا و انگلیس، قرارداد ۶۶ میلیارد دلاری خود با فرانسه را به نفع پیمان آکوس کنار گذاشت و این باعث خشم پاریس شد، که طبق این قرارداد قرار بود ۱۲ زیردریایی معمولی به استرالیا عرضه کند.