معرفی انواع سیستمهای گرمایشی خانگی + مزایا و معایب آنها خدمت از ما-اخگرتابش
سامانهها و دستگاههای گوناگونی وجود دارد مانند بخاریها، رادیاتورها، آبگرمکنها، فن کویلها، پکیج شوفاژ دیواری، موتورخانه و جز اینها که به وسیلهٔ آنها فرایند گرمایش انجام میگیرد. سیستم گرمایش از کف به عنوان یک امکان ویژه و مدرن در خانه های امروزی شناخته می شود. در این سیستم آب داغ از درون لوله هایی که در کف ساختمان قرار گرفته اند رد می شود و از طریق از دست دادن گرمای خود، ساختمان را گرم می کند. فرقی ندارد که در چه سالی قرار داریم، زیرا بخاری همچنان به عنوان یکی از پرفروش ترین و پرکاربرد ترین وسایل گرمایشی در خانه های ایرانی مورد استفاده قرار می گیرد! بخاری در دو نوع برقی و گازی عرضه می شود که در این میان بخاری گازی بسیار پرطرفدار است. با این حال، طی چندین سال گذشته از روش های بهتری برای تولید برق استفاده شده، به عنوان نمونه برق را با منابع تجدید پذیر تولید میکنند تا روی محیط زیست تاثیر مخربی نداشته باشد.
این مدل از رادیاتورها نیز از بویلرها به عنوان منبع تامین آب داغ بهره می شرکت اخگرتابش گیرند. رادیاتورهای مبتنی بر آب داغ، نسل جدیدی از سیستم های گرمایشی ساختمان هستند. این تجهیزات به عنوان یک قطعه یکپارچه در نزدیکی کف زمین در محل های مختلف ساختمان نصب می شود؛ شکل ظاهری این رادیاتورها به قرنیزهای دکوراسیون شباهت دارد. لوله هایی که آب داغ در آنها جریان دارد در حقیقت در پشت قطعات قرار می گیرند. استفاده از این نوع تاسیسات گرمایشی مبتنی بر حرکت آب داغ، ایده بسیار جذابی برای حفظ زیبایی دکوراسیون داخلی ساختمان ها می باشد. این سیستم گرمایشی ساختمان نیز دارای انواع مختلفی است که شامل پمپ گرما دو لوله ای و سیستم بازیابی حرارت دو لوله ای می باشد.
در واقع با استفاده از پکیج و شوفاژ می توان گرما را به صورت مستقل و مجزا در هر واحدی انتقال داد و از این رو می توان دمای هر واحد را به صورت مجزا تنظیم کرد. این مزیت پکیج سبب می شود که بهره وری این سیستم گرمایشی ساختمان نیز افزایش یابد. علاوه بر این پکیج مانند بخاری دیوارها را سیاه نمی کند و مانند موتورخانه آب را هدر نمی دهد چرا که آب گرم تولید شده از این دستگاه در ﺁشپزخانه و حمام مورد استفاده قرار می گیرد. این ویژگی ها سبب شد که پکیج تبدیل به بهترین سیستم گرمایشی ساختمان ها تبدیل شود و امروزه اغلب خانواده ها برای گرمایش ساختمان خود پکیج را انتخاب کنند.
برای خرید پکیج گرمایشی به ظرفیت حرارت دهی آن باید توجه کرد و با توجه به متراژ ساختمان و موقعیت جغرافیای محل، ظرفیت متناسب با نیاز را انتخاب نمود. همچنین به علت قرار گیری در فضای داخلی شکل ظاهری دستگاه از اهمیت ویژه ای برخودار است. از این مدل سیستم های گرمایشی ساختمان، می توان در منازل مسکونی، آبدارخانه ها و ادارات بهره مند شد.
گرما از کف
این سیستم هم یک سیستم جدید است که به آن گرمکننده تابشی نیز میگویند. شومینه از دیرباز برای گرم کردن محیط مورد استفاده قرار میگرفته است. اما شاید بتوان گفت که امروزه، بیشتر به خاطر ظاهر زیبایی که دارد، برای تزیین و دکوراسیون داخلی مورد استفاده قرار میگیرد. اما سیستمهای صنعتی برای مقیاسهای بزرگ و همینطور کاربردهای صنعتی مورد استفاده قرار میگیرند.
- این سیستم های گرمایشی از طریق برق و یا گاز اقدام به گرم کردن خانه می کنند.
- به این نوع سیستم های گرمایشی در اصطلاح، گرمایش از کف یا سیستم های تابشی نیز گفته می شود.
- همچنین باید بگویم شومینه به تنهایی نمیتواند محیط را گرم کند و جنبه دکوراتیو دارد باید در کنار آن از یک سیستم گرمایشی دیگر استفاده شود.
- این اصطلاح می تواند برای روش های سنتی گرمایی مانند گرمایش یک اتاق با اجاق های ذغالی یا سیستم های گرمایشی پیشرفته و مدرن که یک فضا از طریق لوله های آب گرم کف اتاق گرم می کنند، استفاده شود.
- میباشند و از مناسب ترین سیستم های گرمایشی بدون گاز و مناسب ترین برای محیط زیست به شمار می آیند.
کاربرد این سیستمهای مستقل مرکزی بیشتر برای ساختمانها و یا مکانهای بزرگ پُرکاربرد است. آب پس از گرم شدن به وسیله پکیج یا موتورخانه درون لولهها جریان پیدا کرده و به آرامیمحیط شما را گرم میکند. از مزایای پکیج همین است که میتوان برای تامین آب مورد نیاز و گرمای مورد نیاز محیط از آن استفاده کرد و دیگر نیاز به آبگرمکن نیست و محیط کمتری اشغال میشود. در حقیقت پکیج ها معایب خاصی ندارند البته ممکن است که هزینه آن بالا باشد اما به علت حذف مسیر لوله کشی و پمپ آب در آن این مشکل را جبران کرده است. گرمایش از کف نیز همچون سیستمهای دیگر مشکلات خاص خود را داراست این درحالیست که اکثر این مشکلات قابل حل میباشد. صفحات و لولههای مسی است تا محفظه مورد نظر را کاملا گرم نگه دارد.