بیستمین نشست سراسری کنگره حزب کمونیست چین در اکتبر سال جاری در پکن برگزار خواهد شد. این نشست در واقع رویدادی بزرگ و بسیار مهم در مسیر جدید ایجاد و تحقق همه جانبه مدرنیزاسیون سوسیالیسم کشور و همچنین لحظه ای حیاتی در خصوص حرکت به سوی دومین دوره صد ساله از اهداف تعیین شده برای کشور خواهد بود. در این نشست مجموع دستاوردهای مهم و اساسی چین در حوزه اصلاحات و توسعه و تجربیات ارزنده کشور جمع بندی خواهد شد و علاوه بر آن امر توسعه چین و ملزومات آن در عصر جدید و همچنین انتظارات جدید توده های ملت مورد پردازش قرار خواهد گرفت تا از قبل آن مختصات برنامه و عملکردهای جدید و امور مربوط به سیاست های کلان کشور تعیین و نهایی گردد. ملت چین مجدانه، در پی تحقق رویای سرنوشت عظیم خویش بوده و البته این امر به گونه ای تنگاتنگ با رویای دیگر ملل جهان در ارتباط است. ما بر همین مبنا با قاطعیت نسبت به تحقق رستاخیز عظیم اقوام چینی از هگذر مدرنیزاسیون چینی اقدام می نماییم و به واسطه توسعه جدید چین فرصت هایی جدید را برای جهانیان به ارمغان خواهیم آورد.
چین از ابتدای سال جاری، در مواجهه با شدائد و پیچیدگی های جاری در فضای توسعه داخلی و خارجی ضمن پافشاری و پایداری بر اصل کلی تحقق امر پیشرفت در سایه ثبات، اجرای الزامات پیشگیری از فراگیری ویروس کرونا، حفظ ثبات در عرصه اقتصاد و همچنین ملزومات امنیت در حوزه توسعه را در دستور کار خویش محفوظ داشته و علاوه بر آن بر هماهنگی امر پیشگیری از فراگیری ویروس کرونا با مسئله توسعه اجتماعی تاکید نموده تا ضمن حفاظت حداکثری از ایمنی جان مردم و سلامت جسم شان، به تثبیت مبانی توسعه اقتصادی و اجتماعی بپردازد. اقتصاد چین، اقتصادی با انعطاف پذیری بالا، ظرفیت های فراوان، دارای فضای گسترده برای مانور و دارای بنیان هایی با ثبات بلندمدت است که قابلیت قابل توجهی را برای تزریق توانایی تحرک در مسیر تثبیت احیای اقتصاد جهانی در برداشته و در عین حال فرصت هایی گسترده تر را در عرصه بازار برای سایر کشورها فراهم می آورد.
چانگ هوآ با اشاره به دیدار اخیر شی جین پینگ رئیس جمهور چین با سید ابراهیم رئیسی همتای ایرانی خود در حاشیه اجلاس سران سازمان همکاری های شانگهای در سمرقند، نوشت: رئیس جمهوری چین در این دیدار تاکید کرد که تحکیم و توسعه مناسبات مشارکت جامع راهبردی دو کشور در واقع انتخاب راهبردی طرفین بوده و نگاه چین به روابط خود با ایران از نظرگاه راهبردی و بلندمدت است. شی جین پینگ همچنین بر تمایل چین برای تقویت ارتباطات راهبردی و هماهنگی با ایران با هدف پیشبرد بی وقفه و پیشرفت مناسبات دو کشور تصریح نمود. سران دو کشور همچنین در خصوص مرحله آتی توسعه روابط فیما بین به نقطه نظرات مشترک دست یافته و رهنمودهای لازم در خصوص پیشبرد همکاری هایی با نفع متقابل میان دو کشور را را ارائه نمودند. ما باید اعتماد راهبردی میان دو کشور را مستحکم سازیم، در همین چارچوب چین از اقدامات ایران در جهت حفاظت از حاکمیت و عزت ملی خویش حمایت نموده و چین مایل است همراه با ایران ضمن حراست از اصل عدم مداخله در امور داخلی، به حفاظت از منافع مشترک کشورهای در حال توسعه بپردازد.
اول اکتبر ۲۰۲۲ هفتاد و سومین سالگرد تاسیس جمهوری خلق چین است. فراز و نشیب های فراوان در طول این هفتاد و سه سال علاوه بر اثبات تغییرات عظیم در چین، به ثبت تبادلات دوستانه چین و جهانیان منجر گشته و سرنوشت ملت چین به یک روند تاریخی غیرقابل بازگشت وارد شده است.

طی ۷۳ سال گذشته، فراز و نشیب های زیاد را شده بوده ایم. تمام مردم چین از اقوام مختلف چین، بر دشواری های فائق آمده و دلیرانه به پیش تاخته و به آفرینش اعجازی از توسعه سریع و ثبات اجتماعی پایدار دست یافته اند. در این عرصه به ویژه تحولات ده سال اخیر با هدایت کمیته مرکزی حزب کمونیست چین با محوریت شی جین پینگ امری قابل توجه است که به دستاوردهای عظیم تاریخی در توسعه کشور چین منجر گشته و ورود به عصری جدید را محقق ساخته است. اکنون حجم کلی اقتصاد چین از رقم ۵۳.۹ تریلیون یوآن به میزان ۱۱۴.۴ تریلیون یوآن بالغ گشته و درعین حال سهم آن از اقتصاد جهانی از ۱۱.۳ درصد به فراتر از ۱۸ درصد رسیده و از این لحاظ رتبه دوم جهانی را به خود اختصاص داده است. از سوی دیگر میزان کل سرانه تولید ناخالص داخلی چین از رقم ۶۳۰۰ دلار آمریکا به میزانی بیش از ۱۲۰۰۰ دلار بالغ گشته و به سطحی جدید رسیده است.
