ابعاد کلی مادربرد ATX در حد ۱۲ در ۹.۶ اینچ یا ۲۴.۴ در ۳۰.۵ سانتی متر است. تقریبا هر Mid-Power میتواند بدون هیچ مشکلی در مادربرد ATX قرار گرفته و جا بیفتد. مادربرد مدرن Mini-ITX دارای سوکتی به همان اندازه یک برد بزرگتر است اما برخی از پورتّا و اسلاتها از نظر عددی کاهش پیدا کردهاند. هیچگاه در مادربردهای Mini-ITX، بیش از یک اسلات PCI-Ex 16 و همچنین دو عدد DIMM بیشتر نخواهید داشت. تقریبا هر کدام از صفحههای ITX فقط دارای ۴ پورت ساتا برای ذخیرهسازی بوده و چندین هدر فن هم در اختیار دارند.
Motherboard ASUS B760 F STRIX WIFI GAMING DDR5
استانداردهای اندازهای مادربرد در بالا به ترتیب بزرگ به کوچک ذکر شدهاند یعنی مادربردهای ATX از مادربردهای Micro ATX و مادربردهای Micro ATX از مادربردهای Mini ITX بزرگترند. اندازه مادربرد هر چقدر بزرگتر باشد شیارهای بیشتری برای نصب کارتهای جداگانه و اتصالدهندههای (کانکتورهای) بیشتری برای نصب درایوهای بیشتر خواهد داشت و توان بیشتری هم مصرف خواهد کرد. همچنین مادربردهای بزرگتر معمولا شیارهای DIMM بیشتری هم برای نصب حافظه رم دارند. تعداد شیارهای DIMM در برخی از مادربردهای ATX شش شیار است و این یعنی میتوانید در آنها شش ماژول حافظه رم نصب کنید. در مادربردهای Micro ATX تعداد این شیارها تقریبا در تمام موارد، چهار شیار است و در مادربردهای Mini ITX این تعداد به دو شیار تقلیل یافته است.
در اينجا ميتوان از چند شركت معروف در زمينه توليد مادربردهاي بهصرفه و كاربردي نام برد.اين شركت ها با قيمت خوبي كه براي مادربردهاي باكيفيت و كاربردي خود ارائه ميدهند. همانطور كه اشاره كرديم قيمت مادربرد وابستگي زيادي به تعداد اسلاتهاي تعبيه شده بر روي مادربرد دارد. این ورودی برای اتصال سیم خروجی منبع تغذیه به برد استفاده میشود، در واقع برق مورد نیاز مادربرد و تعدادی از قطعات روی آن توسط این بخش تامین میشود. برند های محبوب مادربرد MotherBoard به ترتیب الویت عبارتند از ایسوس,گیگابایت,پرایم,اینتل, …
مثلا بعضی از چیپستها از تعداد بیشتری پورت USB، شیار PCI-E و اتصالدهنده (کانکتور) SATA و همچنین حافظه رم بیشتر و قابلیت Overclock (استفاده از یک قطعه با سرعتی بیش از حد استاندارد آن) پشتیبانی میکنند و لذا برای کاربریهای حرفهایتر، مناسبترند. خوشبختانه نیازی نیست مشخصات چیپست را دقیقا بدانید تا بتوانید مادربرد مناسبتان را انتخاب کنید. حرف اول چیپست خود بیانگر آن است که آن چیپست یا بهتر بگوییم مادربردی که چنین چیپستی دارد بیشتر به درد چه نوع کاربریهایی میخورد. توجه داشته باشید که نوع چیپست به کار رفته در مادربرد همیشه در نام مادربرد میآید و نیازی نیست برای اطلاع از آن به صفحه مشخصات مادربرد مراجعه کنید هر چند که نوع چیپست حتما در صفحه مشخصات مادربرد هم ذکر میشود.
- برای استفاده از این سرعت ها؛ احتمالا باید مادربرد قدیمی خود را ارتقاء دهید.
- این مادربرد رو تقریبا میتونین در همهی کیسهای Mid-Tower قرار بدین.
- این سوکت CPU با پردازندههای Intel Core 2 Dou، Intel Core 2 Quad و Intel Xeon سازگارن.
دلیل این امر هم آن است که هر ویژگی موردانتظار کاربران توسط این مادربرد میتواند برآورده شود. شما چه بخواهید از این مادربرد برای بازی استفاده کرده و چه انتظار بهره بیشتری در زمینههای کاری از آن داشته باشید، بهخوبی پی به خاصیت بالای آن خواهید برد. مادربرد ATX بزرگتر از مادربرد میکرو ATX بوده و کوچکتر از مادربرد E-ATX محسوب میشود. با نگاهی به شکل ظاهری این مادربرد هم میتوانند دید بهتری نسبت به ویژگیها و ابعاد آن داشته باشیم. تمام این نکات شما را برای خرید بهتر و دقیق تر یک مادربرد آماده تر ميكند.